Locatie

Meer informatie over:
Bonaupont
Bourbon Lancy
Dompierre sur Besbre
Digoin
Moulins
Meer over de omgeving
Foto’s

Bonaupont

Bonaupont ligt aan de rand van het gehuchtje Aupont, dat valt onder de gemeente Gilly sur Loire.  De gemeente behoort tot het departement Saône et Loire, één van de vier departementen van de Bourgogne. Op 4 km afstand stroomt de Loire, één van de grote rivieren van Frankrijk. De omgeving is rustig en lieflijk. U geniet van een fraai uitzicht op heuvels, bossen en weilanden met witte Charolais koeien. In de zomer is het er gemiddeld 4 à 5 graden warmer dan in Nederland. Het regent hier veel minder dan in het iets noordelijke gelegen Morvan dankzij een gunstig microklimaat. U kunt heerlijk wandelen in de buurt van het huis maar ook prachtige fietstochten maken over de zogenaamde “voie vertes”, speciale fietspaden die de laatste jaren zijn aangelegd om het groene toerisme te bevorderen. U kunt Mountainbiken in het bos mits u niet terugdeinst voor een heuveltje. Op de Loire kunt u kanoën, er zijn tochten mogelijk van 2 uur tot een hele dag.

Bourbon Lancy

Bourbon Lancy een oud kuurplaatsje op 9km afstand heeft u al het nodige te bieden.
Met uw kinderen kunt u naar het  recreatiemeertje dat beschikt over  een klein zandstrandje  en waterglijbanen. Hier kunt u waterfietsen huren of zelf met uw bootje het meertje op gaan. Vissers met een visvergunning kunnen hier een hengeltje uitslaan. Liever naar een gewoon zwembad? Ook dat is er te vinden in dit plaatsje  en voor zeer vriendelijke  prijsjes.
In de maanden juli en augustus kunt u met uw kinderen een partijtje minigolf spelen. Om de omgeving op een andere manier te kunnen ontdekken kunt u elektrische fietsen huren.
Echte golf liefhebbers kunnen op de 9 holesbaan terecht.
Voor tennissers  is er een tennisbaan in de open lucht maar ook een indoor tennisbaan. Boekingen verlopen via het plaatselijke bureau de tourisme.
Paardrijliefhebbers kunnen terecht bij Le Moulins du Roy op slechts 8km. En wilt u in uw vakantie eens een gokje wagen dat kan bij het  casino.
Een leuk restaurantje in Bourbon Lancy is La Grinotte. U kunt hier ook goed terecht met kinderen.
In de Thermen van Bourbon Lancy kunt  u speciale behandelingen ondergaan voor allerlei medische zaken. In het centrum Celto kunt u gewoon genieten en ontspannen in o.a. de hamman of sauna. Kinderen tot 14 jaar zijn alleen op feestdagen en op zondagochtend welkom.
Vlakbij Bourbon Lancy, langs de Loire, bevindt zich het natuurgebied Le Petit Fleury, een plek voor natuurliefhebbers bij uitstek. Hier kunt u prachtig wandelen en zeldzame vogels spotten.
Ten Noordoosten van Bourbon Lancy ligt het hoogste punt van het westelijke gedeelte van de Saone et Loire. Op de uitkijktoren le Signal de Mont kunt u bij helder weer ver over de Auverge en de  Morvan kijken.

Dompierre sur Besbre

Een hoogtepunt voor vele kinderen is een bezoekje aan “ Lepal” . Dit attractiepark is gecombineerd met een dierentuin en biedt voor alle leeftijden wat wils. Het ligt op nog geen 20km van Bonaupont af. Bekijk van te voren even de openings-dagen en tijden.
In  Dompierre sur Besbre,op 14 km van Bonaupont, kunt u, op zondagochtend uw boodschappen doen bij de super-U.
Is het buiten te fris om te zwemmen dan is er hier ook een overdekt zwembad Val de Besbre.

Digoin

Digoin is een leuk plaatsje met een bijzondere kanaalbrug .
Op zondagmorgen is hier op de route naar Gueugnon een kleine markt waar u allerhande versproducten kunt kopen zoals groente, fruit, brood, kip en kaas maar ook andere producten als tafellakens, tassen, kleding, ed. Wilt u dan gelijk wat meer boodschappen meenemen dan kunt u op zondag ochtend tot 12:00 terecht bij de Intermarché.
Lekker en goed uit eten kan hier bij Restaurant Les Dilligences. Kano’s huren kan hier bij camping La Chevrette. Tijdig reserveren wordt aanbevolen.
In deze plaats kunt u tevens terecht om oa LPG  te tanken bij de Total garage/pomp.
De hypermarché Leclerc is altijd leuk om door de week uitgebreid boodschappen te doen. Bij Leclerc kun  je ook voordelig brandstof tanken.

Moulins

Wilt u een dagje of middagje statten in Moulins, hoofdstad van de Allier, waar zich zowel leuke winkels als historische bezienswaardigheden bevinden, bezoek daar dan eens De woning van Louis Mantin of de Cathédrale Notre-Dame. Sla beslist het Grand café in Belle Époquestijl uit 1899 niet over. In het zuiden van de stad bevindt zich een groot winkelcentrum met een een enorme Carrefour (supermarkt) en een Mac Donalds.

Meer over de omgeving

Het Parc du Morvan,  het archeologisch centrum Bibracte en de plaatsen, Paray le Monial, Autun,  Vichy, Cluny  liggen niet helemaal naast de deur maar zijn met de auto goed bereikbaar en beslist de moeite waard om een bezoekje te brengen.
Een dagtochtje naar de grotten van Blanot of de grotten van Aze valt vast in de smaak.
Dat natuur en vermaak samen gaan, kunnen uw kinderen  ontdekken bij Divertiparc.
Heel bijzonder en beslist apart is misschien ook wel de  Bouddhas Tempel.
Wie houdt van het bezichtigen van oude romaanse kerkjes kan in deze  streek zijn hart ophalen. Bv bij Anzy Le Duc.
Vlak bij, op 7km  van Bonaupont en een bezoekje waard, is het kasteel van Saint Aubin (let op beperkt open)
Wilt u liever sfeer proeven in de Franse plaatsjes? Bezoek dan eens de plaatselijke markten, bv in Gueugnon op donderdagochtend, in Bourbon-Lancy en Dompierre sur Besbre  op zaterdagochtend, in Moulins op dinsdagochtend of in Marcigny op maandagochtend.
In de Bourgogne kunt u natuurlijk uitstekend uit eten gaan. In de omgeving zijn diverse restaurantjes te vinden in verschillende prijscategorieën.
Met uw kinderen uit eten gaan kan hier prima.
Vers brood haalt u in Diou op 6km van Bonaupont, daar zit het lekkerste bakkertje uit de streek met diverse soorten brood.In het hoogseizoen kan u ook dichter bij huis terecht. Op de Nederlandse camping La Montgarnie op 2 km afstand kan u brood bestellen en de volgende dag ophalen.

De omgeving heeft veel meer te bieden en te ontdekken dan we hier op onze site hebben kunnen weergeven. In het huis staat een mandje vol informatiefolders met alle mogelijke bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt. Toeristische kaarten en stafkaarten en informatieboeken ontbreken niet.

Maar kijk ook eens hier  :  Toerisme Bourbon Lancy

en hier :  Toeristische tips Bourgogne

Foto’s

Wilt u een aantal foto’s van de omgeving zien? Deze vindt u in het fotoboek.